Elhallgatták, hogy fideszesek, függetlenként kampányoltak Siófokon

POLITIKA
május 22., 18:06

Függetlennek látszódtak, ezért nyolcból négy fideszes jelöltet elmarasztalt a helyi választási bizottság Siófokon, írja a Magyar Narancs. Leányvári Krisztina és Kalfsbeek Harm David egyenesen elhallgatta, hogy nemcsak a helyi egyesület, hanem a Fidesz-KDNP jelöltjei is: plakátjaikról, szórólapjaikról, közösségi oldalaikról lehagyták a kormánypárt logóját.

„Az, hogy függetlennek mondták magukat, alkalmas volt a választók megtévesztésére, sérti a választási eljárásról szóló törvény alapelveit”

- állapította meg a helyi választási bizottság. A két másik fideszes, Mecseki Renáta Ildikó és Incze Domokos, csak a kampányeszközeiken „felejtették el” feltüntetni, hogy a Fidesz és a KDNP jelöltjei is, ők nem írták, hogy függetlenek, viszont csak a Jössz-e Egyesület nevét tüntették fel. A választási bizottság őket is elmarasztalta, ugyanis

az, hogy nem tüntették fel az összes jelölőszervezetet, „alkalmas a választópolgárok megtévesztésére, mert kétséges számukra, hogy a jelölt személyén túl, ténylegesen mely jelölőszervezeteket is támogatják szavazatukkal.”

Kiemelt videóink