Hasast ugrott orkák közé egy új-zélandi férfi, megbírságolták

ÁLLAT
május 22., 06:46

Az új-zélandi Természetvédelmi Minisztérium bírságot szabott ki egy állampolgárára, miután eljutott hozzájuk a közösségi médián keresztül egy videó, amin a férfi egy óriási hasast ugrik a hajójuk körül úszkáló orkák közé.

Az ország természetvédelmi minisztériuma „megdöbbentőnek” és „idiótának” minősítette egy új-zélandi férfi tettét. A videót februárban osztották meg az Instagramon, ami aucklandi Devonport partjainál készült. A minisztérium szerint a felvételen látszik a férfi szándékossága, hogy hozzáérjen vagy konkrétan ráugorjon az arra úszó orkára. Miközben a férfi úszik vissza a hajóhoz, azt mondja, „megérintettem”, aztán azt kérdezi, sikerült-e lefilmezni.

link Forrás

Hayden Loper, a minisztérium vezető nyomozója szerint az 50 éves férfi meggondolatlanul figyelmen kívül hagyta saját és az orka biztonságát. A minisztériumhoz a közösségi média felhasználóin keresztül jutott el a videó, majd a rendőrséggel együtt kinyomozták, hogy ki szerepel a felvételen. A férfi 600 dolláros szabálysértési bírságot kapott.

Az új-zélandi orkák az ország teljes partvidékén megtalálhatók, de mindössze 150-200 van belőlük, ezért különösen veszélyeztetettnek számítanak. (Guardian)

Kiemelt videóink