Leállította egy bíró Elvis Presley egykori otthona, a Graceland tervezett árverését

külföld
május 22., 19:38

A Tennessee államban lévő kastélyon Presley unokája, Riley Keough színésznő és a Naussany Investments nevű pénzügyi cég civakodik. A Naussany azt állítja, hogy Lisa Marie Presley (Elvis lánya, Riley anyja) egy 3,8 millió dolláros hitel biztosítékaként jelölt meg a kastélyt, ám a kölcsönt nem fizették vissza. A cég el akarta árvereztetni az ingatlant, ám egy bíró megakadályozta a csütörtökre tervezett licitálást.

Riley Keough, Elvis Presley unokája
photo_camera Riley Keough, Elvis Presley unokája Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Keough azt állítja, hogy a kölcsönről szóló papírok hamisak voltak, és édesanyja aláírását is meghamisították. A Graceland és az Elvis Presley Enterprises közleményben tudatta a BBC-vel: „Amint azt a bíróság most világossá tette, az állítások nem voltak megalapozottak. Nem lesz árverés.”

Elvis-rajongó turisták zarándoklata a Graceland kastélyhoz
photo_camera Elvis-rajongó turisták zarándoklata a Graceland kastélyhoz Fotó: MANDEL NGAN/AFP

A közlemény szerint ez azt jelenti, hogy „Graceland továbbra is úgy fog működni, ahogyan az elmúlt 42 évben, biztosítva, hogy az Elvis-rajongók a világ minden tájáról továbbra is a legjobb élményben részesülhessenek, amikor meglátogatják ikonikus otthonát”.

A dolog persze nem ilyen egyszerű. Ugyanis JoeDae Jenkins bíró csak ideiglenes végzést adott ki a tervezett árverés ellen. Keough ügyvédje is csak annyit mondott a BBC szerint, hogy folyamatban lévő peres ügyekben nem nyilatkozhat.

Elvis 1957-ben vásárolta meg a Graceland Mansiont, és két évtizeddel későbbi haláláig ott élt. Az 1980-as évek elején a 14 hektáros birtokot zenetörténeti témaparkként nyitották meg a nagyközönség előtt. Ma a helyszín szerint évente nagyjából 600 000 látogatót vonz.

A birtokon van eltemetve Elvis, akárcsak szülei, valamint lánya, Lisa Marie és annak fia, Benjamin Keough. Lisa Marie tavaly januári halála óta nem ez az első tisztázatlan ügy: Elvis volt felesége, Priscilla Presley a végrendeletét támadta meg, vitatva végrendelet hitelességét, pontosabban azt a 2016-os módosítást, amely kizárta őt a hagyaték kezeléséből.