Megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik áldozatát

baleset
május 22., 17:02

Megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának a holttestét, így még négy embert keresnek, közölte a rendőrség. A tájékoztatás szerint délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá a 19 éves V. Mártonra.

A Délmagyar beszámolója szerint a fiú a múlt hónapban vehette át a legkiemelkedőbb tanulónak járó elismerést az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban, miután dobogós helyezést ért el az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

photo_camera Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Szombat éjszaka egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. Eddig egy túlélőről és most már három halottról tudni. A többi utas a hatóságok szerint valószínűleg nem élte túl az ütközést, de továbbra is több százan keresik őket a Dunán.

Az RTL szerint a kishajón egy buliból utazott haza egy társaság. Többen nyilatkozták, hogy este tíz után csattanást hallottak, és látták, ahogy az MS Heidelberg szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat – de nem állt meg. Szabály szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót, mondta a híradónak a Személyhajósok Szövetségének szóvivője. Szerinte a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával vádolják, kihallgatták és őrizetbe vették.