Panaszt tesz a gyanúsítás miatt a verőcei baleset szállodahajójának kapitánya

belföld
május 22., 10:49

Panaszt tett a verőcei baleset szállodahajójának cseh kapitánya, amiért azzal gyanúsítják, hogy elmulasztotta a segítségnyújtást. A férfi szerint nem követte el a bűncselekményt, de nem kívánt vallomást tenni, tudta meg a 24.hu az ügyészségtől.

Szombat éjjel egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. Eddig egy túlélőről és két halottról tudni. A többi utas a hatóságok szerint valószínűleg nem élte túl, de még nem találták meg őket. Az RTL úgy tudja, hogy a kishajón egy buliból utazott haza egy társaság. Többen nyilatkozták, hogy este tíz után csattanást hallottak, és látták, ahogy a szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat – de nem áll meg.

A 24.hu megkeresésére a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított bűnügyi felügyeletét azzal, hogy ne hagyhassa el Budapest közigazgatási területét.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntettével, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétségével gyanúsítja jelenleg a férfit.

A gyanúsítás szerint a cseh állampolgárságú férfi a balesetet követően nem riadóztatta a saját hajójának személyzetét, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, és semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg.