Magyar Péter egy kormánypárti politikus kabinetfőnökének üzent a beszédében: „Ciki lett fideszesnek lenni, de KDNP-snek még cikibb”

POLITIKA
május 24., 16:29

„Van egy ügy, amit önök nyilván nem szeretnek hallani”, ami gyújtópontja sok mindennek – kezdte Bicskén a beszédét Magyar Péter. Arról beszélt, hogy eddig is volt erkölcsi, jogi, politikai, és gazdasági válság az országban, de ami itt történt, „arra nincsenek szavak, hogy az állam pont a legvédtelenebbeket hagyta magára”, akiknek nincs családjuk, akiknek nincs, aki mesét olvasson.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Amikor feljelentést tettek, az eljárást a hatóságok megszüntették, ezek után a Szentkirályi kitüntette a szörnyeteget. A hatóságok semmit sem segítettek, ha nem lett volna öngyilkos egy fiú, nem indult volna eljárás, még most is köztünk járhatna a pedofil bűnelkövető, mondta Magyar.

A politikus a beszéde közben kiszúrta a tömegben Tessely Zoltán országgyűlési képviselő titkárát, Komjáthy Pétert, és szinte végig hozzá beszélt. „Kedves Péter, adja át üdvözletemet a propaganda újságíróinak” – mondta Magyar.

A bicskei gyermekotthonban történt zaklatás kapcsán a kormány felelősségéről beszélt. „Az önök kormánya, képviselője arra nem vette a fáradságot, hogy bocsánatot kérjen. (...) Az öngyilkos fiútól már nem tud bocsánatot kérni. Szégyelljék magukat, önök és a főnökeik is. (...) Nem tudom, feltűnt-e, hogy ciki lett fideszesnek lenni, de KDNP-snek még cikibb”.

Beszéde vége felé Magyar direktben megszólította Komjáthyt: „Ön szerint van szegénység Magyarországon, vagy nincs? Kabinetfőnök Úr, van szegénység, vagy nincs?” Közben a néhány százfős tömeg is számon kérte, olyanokat mondtak, mint: „Na halljuk!” és hogy „Neki nincs!”. „Ha már eljöttek, esetleg segítsenek, hogy van-e szegénység? Ezek szerint nem tudja, majd én segítek” – mondta Magyar, majd folytatta a beszédét.

A helyszínen lévő tudósítónk szerint a beszédet Komjáthy végig rögzítette a telefonjával. Magyar a beszéd közben megjegyezte (hogy szavait erre reagálva Tessely emberének szánt-e, az nem egyértelmű): „Mindenhol ott vannak a fideszes trollok, szoktak fotózni, azt tanácsolom, hogy mosolyogjanak, hogy legalább a kép jó legyen.”