Megtalálták az újabb verőcei áldozatot, Lászlót

belföld
május 24., 15:44

Megtalálták a múlt szombati verőcei kishajóbaleset ötödik áldozatát, közölte Facebook-oldalán a rendőrség. A BRFK tájékoztatása szerint a Duna bal partján, Göd magasságában bukkant rá az Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége a 39 éves férfi holttestére.

A hatóságok még két, a hajóbaleset után eltűnt személyt keresnek, a 18 éves Daniellát és a 30 éves Olivért.

A verőcei hajóbaleset áldozatai után kutató csapat május 19-én.
photo_camera A verőcei hajóbaleset áldozatai után kutató csapat május 19-én. Fotó: Kristóf Balázs/444

Szombat éjszaka egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. A balesetnek egy túlélője volt, két utas holttestét már az ütközés után megtalálták, öt embert kerestek eltűntként. Az öt eltűntből hármat találta meg eddig, szerdán, csütörtökön és ma is egy-egy holttestre bukkantak a Dunában.

Amit a tragikus esetről eddig még tudni lehet: szombat éjszaka egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. Az RTL szerint a kishajón egy buliból utazott haza egy társaság, a szerdán napvilágot látott hírek szerint a motorcsónak vezetője ittas volt.

Többen nyilatkozták, hogy este tíz után csattanást hallottak, és látták, ahogy az MS Heidelberg szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat – de nem állt meg. Szabály szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót, mondta a híradónak a Személyhajósok Szövetségének szóvivője. Szerinte a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót.