Szalay-Bobrovniczky Kristóf kacifántos eszmefuttatásban ismerte el, kétszer is, hogy a magyar politika az orosz érdekek kiszolgálója

belföld
május 24., 17:01

Mahatma Gandhi, ha élne és tehetné, minimum honvédelmi miniszter lenne Magyarországon. Nem túlzás ezt állítani azok után, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf a világ legbékepártibbnál is békepártibb kormányának tagja – aki ennél békepártibb, az valójában Soros békepárti báránybőrbe bújt háborúpárti farkasa – pénteken kerek-perec kimondta, hogyan néz ki a magyar békepártiság. Haderőfejlesztéssel.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Persze a dolog ennél bonyolultabb. Ami érthető is, nem volt könnyű dolga, hiszen a világ legeslegeslegbékepártibb kormányának honvédelmi minisztere. Ezért egy kacifántos eszmefuttatásban kellett összehoznia az általa forszírozott haderőfejlesztést azzal, hogy béke. Megcsinálta.

Mutatom a 4d-s sakk lóugrását idéző lépéseket az MTI rövidhíre alapján:

  • Magyarországon „haderőt kell építenünk” – ez eléggé háborúpártinak tűnik elsőre.
  • Ha erős haderőnk van, akkor garantálni tudják „a magyar emberek békéjét és biztonságát” – hiszen a történelem is azt mutatja, hogy minden nagyívű haderőfejlesztésnek egy gigantikus béke lett a vége.
  • „Ravaszul, de egyre nyíltabban lopakodik be a háború a mindennapjainkba” – tehát Oroszország több mint két éve tartó ukrajnai agressziója még nem háború, legalábbis nem olyan, ami a mindennapokat megzavarná.
  • Az EU-tagállamok egyre több vezetője szerint az ukrajnai háborúban „valamilyen formában vagy nekik [EU-tagállamoknak], vagy a NATO-nak meg kellene jelenni” – a valamilyen forma itt nyilvánvalóan az agresszor elleni segítséget jelenti.
  • „Ebből Magyarország ki fog maradni” – tehát nem nyújtunk segítséget az orosz agresszor ellen. Tehát az orosz agresszor pártját fogjuk.
  • Ennek ellenére „ismét a fegyvereké lehet szó Európában” – ismét: mintha az ukrajnai háborút több mint két éve nem is robbantották volna ki az oroszok.
  • „Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk” – vagyis ha erős a magyar haderő, akkor elrettennek az európai háborúpártiak. Akik az orosz agresszort akarnák megállítani. Tehát kimondhatjuk ismét: a magyar békepártiság – a hagyományos téridő kontinuumban bevált logikai rendszerek szerint – az orosz agresszor támogatását jelenti.

Röviden összefoglalva tehát a háború még nem háború, a háborús agresszor elleni fellépésből lehet háború, de mi nagyon akarjuk a békét, tehát szügyig felfegyverkezünk csak azért, hogy aztán kimaradjunk az egészből. Sakkmatt!