Megölte a szüleit, majd vadásztőrrel támadt a kiérkező rendőrökre egy férfi

bűnügy
május 25., 12:34

Emberölés megalapozott gyanúja miatt indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki péntek délelőtt késsel támadt a hozzá érkező rendőrökre.

A rendőrség pénteken találta meg két idős ember holttestét egy IV. kerületi lakásban. Miután elindították a nyomozást, a sértettek fia került elkövetőként a nyomozók látókörébe. Megalapozott gyanújuk szerint a középkorú férfi a megelőző napokban egy éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették.

A rendőrök pénteken kivonultak a gyanúsított lakásához. Amikor a férfi kinyitotta az ajtót, észlelte a folyosón tartózkodó rendőröket, akik rögtön felszólították, hogy álljon a falhoz. Ekkor a férfi előrántott egy kb. 20 cm pengehosszúságú vadásztőrt, majd azzal szó nélkül a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt.

A rendőr – a szúró mozdulatot észlelve – egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott. Így sikerült elkerülnie, hogy megsérüljön. Ezt követően a rendőr társai testi kényszer alkalmazásával elfogták és megbilincselték a férfit.

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, majd indítványozta a letartóztatásának elrendelését. A kérdésben a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója vasárnap dönt. (via ugyeszseg.hu)