Csak az év végére épülhet fel Robert Fico

külföld
május 26., 12:17

„Az állapota még mindig nagyon súlyos. Abban kell reménykedni, hogy nem jön közbe valami váratlan” – közölte Ján Richter a Smer politikusa a szlovák kormányfő állapotáról. A kormánypárti parlamenti képviselő a szlovák köztévének adott interjújában arról beszélt, hogy Fico állapota továbbra is súlyos, a rehabilitációja pedig legalább fél évet vehet igénybe. Richter azt mondja, telefonon is beszélt a főnökével.

Egy szűkszavú közleményt a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház is kiadott a miniszterelnök állapotáról. Azt írták, Fico egészségi állapota megfelel a várakozásoknak, hétfőn pedig ellenőrző vizsgálatokon fog részt venni. További részleteket nem árultak el.

Robert Fico a földön, miután három lövés is érte Juraj Cintula pisztolyából.
photo_camera Robert Fico a földön, miután három lövés is érte Juraj Cintula pisztolyából. Fotó: -/AFP

A szlovák miniszterelnököt május 15-én lőtték le a handlovái kultúrház előtt. Robert Fico a lövések után a földre zuhant, testőrei autóba tették és a városi kórházba szállították, onnan mentőhelikopterrel vitték Besztercebányára. Támadóját Juraj Cintulát azóta előre kitervelt, bosszúból elkövetett gyilkossági kísérlettel gyanúsítják.

(ÚjSzó)

Kiemelt videóink