Már megint tucatnyian sérültek meg egy turbulenciába keveredett gépen

külföld
május 26., 16:38

Tizenkét ember sérült meg vasárnap, amikor a Qatar Airways Doha és Dublin közötti járata turbulenciába került. A járat helyi idő szerint röviddel délután 1 óra előtt landolt Dublinban, ahol a mentőszolgálatok, köztük a repülőtéri rendőrség és a tűzoltóság fogadták.

A dublini reptér közleménye szerint hat utas és a személyzet hat tagja sérült meg az incidens során. A Qatar Airways QR107-es járata Törökország felett repült, amikor turbulenciába került. A légitársaság a CNN-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a járat biztonságosan landolt Dublinban, de „néhány utas és a személyzet néhány tagja kisebb sérüléseket szenvedett a repülés során, és jelenleg orvosi ellátásban részesülnek.”

Egy Qatar Airways Dreamliner.
photo_camera Egy Qatar Airways Dreamliner. Fotó: URBANANDSPORT/NurPhoto via AFP

„Az ügy belső vizsgálat tárgyát képezi” – folytatódik a nyilatkozat. „Az utasaink és a személyzetünk biztonsága és védelme a legfontosabb számunkra.”

Az eset néhány nappal azután történt, hogy egy Singapore Airlines járaton 104 utas sérült meg, és egy szívbeteg férfi meghalt, miután súlyos turbulenciába került a gép. Az SQ321-es járat Londonból Szingapúrba 37 000 láb magasan repült kedden, amikor a gép hirtelen zuhant, majd ugyancsak hirtelen emelkedett.