100 megvadult csirke terrorizál egy falut Angliában

külföld
május 27., 13:37

Nagyjából 100 vad csirke teszi pokollá egy angliai falu lakóinak a mindennapjait - írja a Guardian. A norfolki Snettishamben élők szerint a madarak egy közeli erdőből érkeztek a településre, és folyamatosan tönkreteszik a kertjeiket, valamint ébren tartják őket.

Organikus farm Németországban.
photo_camera Organikus farm Németországban. Fotó: JENS BUTTNER/dpa Picture-Alliance/AFP

A helyiek nem tudják, hogy kié lehet az erdős földterület ahonnan a csirkék érkeztek, azonban a számuk az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt. Ráadásul a helyiek szerint a csirkék miatt megnőtt a településre látogató turisták száma is, akik folyamatosan etetni próbálják az állatokat, amit a csirkék nem minden esetben esznek meg, a maradék pedig vonzza a patkányokat.

A történtek miatt egyre nagyobb a feszültség a lakosok és a látogatók között. A falusiak felvetették a problémát a községi tanácsnak, akik szerint a megoldás a csirkék végleges eltávolítása. Rod Mackenzie, a község egyik tanácsosa arról beszélt, hogy „ezek a csirkék csak bosszúságot okoznak. Ha bejönnek a kertbe, mindent felásnak. Nemcsak a csirkéknek való élelmet, hanem minden szemetet, amit csak találnak, és ez patkányokat hoz.”

„Mi volt az, amit valaki a múlt héten otthagyott? Egy liter rózsaszín garnélarákot! A patkányok elég nagyok errefelé, és pokolian szaporodnak.”

Egy helyi lakos szerint, aki azon az úton lakik, ahol a madarak fészkelnek, éjszakánként füldugót kell viselnie, hogy aludni tudjon az állandó kukorékolásuk miatt. „Most már elszabadultak, nem csak egy vagy kettő van... ha valaki jönne és elszállítaná őket, vennék neki egy nagy sört.”

Mások azonban kiállnak a nyáj mellett, mondván, hogy az állatok hozzáadnak a falu vidéki hangulatához. Az egyikük például elmondta, hogy semmi baja a csirkékkel. „Mielőtt ideköltöztünk, nem tudtuk, hogy a csirkék hajnali 4-kor kelnek fel, de ez adja a hely jellegét.”

A fegyelmezetlen csirke-nyájjal kapcsolatos problémák a legutóbbi snettishami községi tanácsülésen már a jegyzőkönyvbe is bekerültek, mint írták, „a lakosság tagjai mindenféle ételt dobálnak le a csirkéknek. Ez rágcsálóproblémát okoz, ami potenciális egészségügyi kockázathoz vezethet.”

Kiemelt videóink