Betiltják a L'amour Toujours-t a müncheni Oktoberfesten

KULTÚRA
május 27., 17:13

A müncheni Oktoberfest szervezői nem engedik a L'amour Toujours lejátszását a sörfesztiválon, miután az elmúlt hetekben több botrány is volt Németországban abból, hogy a tömeg rasszista rigmusokkal tarkítva énekelte az 1999-es popslágert.

„Be akarjuk tiltani, és be is fogom tiltani” – mondta az Oktoberfest főszervezője és egyben München munkaügyi és gazdaságfejlesztési osztályvezetője, Clemens Baumgärtner a DPA hírügynökségnek az olasz DJ, Gigi D'Agostino számáról.

link Forrás

Baumgärtner azt is elmondta, hogy az Oktoberfest működési feltételei lehetővé teszik, hogy bizonyos szlogeneket vagy tartalmakat kitiltsanak a fesztiválról.

„A Wiesnen nincs helye mindenféle jobboldali baromságoknak” – mondta, utalva a Theresienweise néven ismert nyílt területre, ahol minden évben megrendezik a fesztivált.

Az átdolgozott dalról az internetre felkerült videók miatt a rendőrség gyűlöletkeltés gyanújával több német tartományban is büntetőeljárást indított. Az egyik videóban többen az ismert dallamra a következőket énekelték: „Külföldiek kifelé, Németország a németeké!”

Az első Oktoberfestet 1810-ben rendezték meg, és 1819-ben nyilvánították évente tartandó népünnepélynek, de a kezdetét a jobb idő miatt szeptemberre hozták előre. Háborúk és járványok miatt eddig 26-szor maradt el, így az idei lesz a 189. Oktoberfest Münchenben. (MTI)

Kiemelt videóink