Humoristát küld a Kutyapárt a köztévés vitára

POLITIKA
május 27., 08:09

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) Tóth Imre Bruti humoristát küldi a köztévé csütörtöki EP-listavezetői vitájára, miután Le Marietta, a párt listavezetője úgy döntött, bohózatban nem vesz részt.

Az MKKP szerint „a megfelelő helyre, a megfelelő embert kell küldeni, EP-be szakértőt, kabaréba humoristát”. Bruti a Facebookon azt írta, nem ő választotta a „vitát” , hanem a „vita” választotta őt.

Tóth Imre Bruti
photo_camera Tóth Imre Bruti Fotó: Kristóf Balázs/444

Donáth Anna, a Momentum listavezetője viszont ott lesz a vitán. Donáth regisztrációját annak ellenére fogadta el a köztévé, hogy nem volt hajlandó aláírni az MTVA által kért előzetes nyilatkozatot. Eszerint a politikusnak vállalnia kellett volna, hogy csak a tévé által szabott témákban szólal meg.

Az MTVA május 30-án rendez EP-listavezetői vitát a Várkert Bazárban. A nézők nélküli esemény műsorvezetője Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesz. A vitára az összes EP-listavezetőt meghívták, mindenki nyolc percet beszélhet majd.

A vitán ott lesz a Fidesz listavezetője, Deutsch Tamás, de Magyar Péter is részt vesz rajta. Utóbbi tüntetést is hirdetett a Várkert Bazár elé.