A Digi-tulajdonos Teszári Zoltáné lesz a Telekom Romania

gazdaság
május 28., 06:42

Romániai magyar üzletember, a Digi-csoportot tulajdonló Teszári Zoltán cége vásárolja meg a Telekom Romániát. A bukaresti értéktőzsdén közzétett tájékoztatás értelmében elvi megállapodás született arról, hogy a Telekom Romania Mobile Communications SA részvényeinek 99,9999994 százaléka a mostani görög tulajdonostól a Digi Romania tulajdonában lévő West Network Invest SRL-hez.

A tranzakciót jóvá kell hagynia a bukaresti versenyhivatalnak. Az elvi megegyezés értelmében a Telekom Romania a tulajdonosváltást követően is megőrzi arculatát, önálló vállalatként lesz jelen a piacon. A vállalat a negyedik legnagyobb szereplő a romániai telekommunikációs piacon, ügyfeleinek száma 4 millió körül van, 2022-ben 1,378 milliárd lej (106,49 milliárd forint) árbevétel mellett 558 millió lej (43,12 milliárd forint) veszteséget termelt.

A telefonos és internetszolgáltatásokat nyújtó, valamint több televízió- és rádiócsatornát működtető Digi a legnagyobb telekommunikációs cég Romániában. A cégnek Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában és Belgiumban is vannak érdekeltségei. A Digi Romania alapítója és többségi tulajdonosa a nagyváradi Teszári Zoltán. (MTI)

Kiemelt videóink