Kétmilliárdból rendezhetik meg az augusztus 20-ai tűzijátékot Balásy Gyula cégei

belföld
május 28., 06:00

Az állami kommunikációt is bonyolító Balásy Gyula cégei szervezhetik meg az augusztus 20-ai tűzijátékot nettó majdnem két milliárd forintból, tudta meg az rtl.hu.

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira. Mindkét cég Balásy Gyula tulajdona.

Egyelőre a teljes összeg 70 százalékára vállaltak lehívási kötelezettséget, a fennmaradó rész az úgynevezett opció. Ez az összeg csak a tűzijátékra megy, az augusztus 20-ához kapcsolódó költségek itt vélhetően nem állnak meg, a kísérő rendezvénysorozatra általában egy külön, ennél jóval nagyobb összegről szóló megbízást kötnek.

Tavaly magára a tűzijátékra nettó 1,4 milliárd forintot költöttek, míg a kísérő ünnepségsorozatra több mint nettó 10 milliárd forintos szerződést kötöttek.