Ha Donald Trump nyeri az elnökválasztást, Elon Musk lehet a tanácsadója

külföld
május 29., 21:36

A Wall Street Journal forrásai szerint Donald Trump lehetséges tanácsadói szerepet ajánlott Elon Musknak, ha megnyeri az elnökválasztást.

A lap névtelen forrásokra hivatkozva állítja, hogy Trump és Musk március óta többször beszéltek telefonon, mert míg Trump igyekszik maga köré befolyásos embereket gyűjteni, addig Musk a politikai elképzeléseit akarja érvényesíteni. A források szerint Trump és Musk márciusban találkoztak a milliárdos Nelson Peltz birtokán, azóta pedig mindenféle politikai kérdést megvitattok telefonon, például a bevándorlás kérdését is.

Musk korábban bejelentette, hogy egyik fél politikai kampányát sem fogja pénzzel támogatni, de állítólag azt mondta Trumpnak, hogy novemberben olyan összejöveteleket szervez majd, ahol rábeszéli a befolyásos, gazdag szövetségeseket, hogy ne támogassák Joe Bident.

Bár Musk és Trump között korábban igen feszült volt a kapcsolat, kölcsönösen szólogattak be egymásnak az X-en, Musk rövid ideig volt Trump tanácsadó testületének a tagja, de kilépett onnan, amikor 2017-ben az Egyesült Államok kivonult a párizsi klímaegyezményből. (via Guardian)

Kiemelt videóink