Háborús uszítás miatt fogott el egy fiatalkorú férfit a TEK

bűnügy
május 29., 11:34

A Terrorelhárítási Központ felderítési adatai alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást indított egy fiatalkorú férfi ellen, aki az Iszlám Államot népszerűsítő tartalmakat tett közzé az interneten.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi 2022. december 4-én magyar nyelvű feliratot írt egy olyan videóhoz, ami a terrorszervezetet népszírűsítette, majd azt a Iszlám Állam saját szerverén működő, nagy nyilvánosság által hozzáférhető tartalommegosztó felületre feltöltötte.

A fiatalkorú férfi ezután magyar nyelvű propagandakiadványt és a terrorszervezetet buzdító vallási énekeket töltött fel. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a TEK közreműködésével a fiatalkorú férfit elfogta, az őrizetének elrendelése után gyanúsítottként hallgatta ki háborús uszítás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt, majd a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel kezdeményezte a letartóztatását.

A letartóztatás elrendelésének kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója a 2024. május 29. napján 13:00 órakor megtartandó ülésen fog dönteni. (Ügyészség)

Kiemelt videóink