Mikre nem jók a megyei napilapok? A Mediaworks Baranyát is megszórta kéretlen fideszes propagandával

belföld
május 29., 16:09

Előfizető-toborzásnak álcázva szórják meg Győr-Moson-Sopront Kisalfölddel és fideszes propagandával, írtuk még a hétvégén. Az akció lényege az, hogy a választási kampány utolsó két hetében bedobálják a megye postaládáiba a fideszes propagandával teli ingyenes lapot. A lapot kiadó Mediaworks előfizetőket valószínűleg kevésbé remél, fideszes szavazókat annál inkább.

A Fidesz vélhetően az összes megyei napilapnál megjátssza ezt a trükköt. A Vas Népe ugyanígy akciózik, és olvasónk jóvoltából tudjuk, hogy ugyanez a helyzet a baranyai Dunántúli Naplóval is.

És hogy mivel igyekeznek megnyerni a reménybeli előfizetőket? Íme néhány cikkcím, a tartalmat mindenki gondolja hozzá:

  • „Ha mi kormányzunk, akkor az ország békében tud élni” (Lázár-interjú, ugyanez megjelent Győr-Moson-Sopronban és alighanem az ország összes megyéjében is.)
  • Baloldalra gurultak a dollárok (dettó)
  • Hamisítást kiáltott, mégsem tett feljelentést (Magyar Péter és a cikk szerint az agresszivitását bizonyító rendőrtiszti jelentés)
  • Kampány milliárdos kételyekkel (még egy guruló dolláros cikk)
  • Kiderült, mi volt a valódi célja a hangfelvétellel (mármint Magyar Péternek, a megfejtés: a volt feleségét akarta megalázni)
  • Háborúpárti merénylő lőtt rá a szlovák miniszterelnökre (Kisalföldben is ez jött le)
  • Brüsszel migránsokkal áraszt el
  • „Európa gyengeségét mutatja, hogy a világháború küszöbére kerültünk” (Szijjártó-interjú)
  • Macron átlépné a vörös vonalat (nyugati katonák Ukrajnába küldésével)

Macron az elvetemült ötletéért egy eredetileg a Magyar Nemzetnek készített grafikában kapja meg a magáét:

A megyei napilapok a szocializmus idején, akárcsak most, ugyanazt a politikai vonalat követték. A rendszerváltás után viszont nagy szerepük volt a helyi nyilvánosságban. A kétezertízes évekre ez két okból is megváltozott. Az internet terjedése miatt sokan lemondták az újságot, majd amikor a Mediaworks megvásárolta és fideszes propagandalappá züllesztette ezeket az újságokat, akkor még többen. Mai olvasóik zömmel az idős emberek köréből kerülnek ki.

A Dunántúli Naplót 2016-ban, a fideszes ellenőrzés alá kerülés évében 20 ezren vásárolták, mára ez a szám 10 ezer alá esett.

Ha különös kampányanyagot nyomnak a kezébe, vagy ilyet talál a postaládájában, írjon nekünk:

megirom@444.hu

Kiemelt videóink