Felfüggesztették a jogsiját, az autóból jelentkezett be telefonon, hogy a bíró meghallgathassa

A 44 éves Corey Harris jogosítványát felfüggesztették. A michigani férfinak részt kellett vennie egy meghallgatáson az üggyel kapcsolatban, a meghallgatásra telefonon csatlakozott be. Így viszont a bíró és a teljes terem láthatta, hogy vezetés közben Zoomol.

J. Cedric Simpson bíró egyből megtudakolta, Harris tényleg a volán mögött ül-e, amire azt a választ kapta:

„Tulajdonképpen épp az orvosomhoz megyek, szóval adj egy percet. Most parkolok.”Simpson eléggé elképedt, majd a helyzet tisztázása végett körbekérdezett: „Szóval lehet, hogy valamit nem értek. Ez egy vezetési engedély felfüggesztésével kapcsolatos ügy... és ő vezet, miközben nincs jogosítványa?”

Harris erre kicsit elkomorult, miközben az ügyvédek megerősítették a bíró sejtését, miszerint a férfi egy egész tárgyalóteremnek közvetítette élőben, hogy érvényes jogosítvány nélkül vezet.

„Nem is tudom, miért tenné ezt” – mondta Simpson, majd azzal folytatta, hogy az alperes (Harris) kérését elutasítják. „A vádlottnak ma 18 óráig be kell jelentkeznie a Washtenaw megyei börtönben. Ha nem adja fel magát, az előzetes letartóztatást von maga után” - közölte végül.

Harris, aki mindeközben végig a hívásban maradt, erre már csak annyit tudott mondani, hátrahajtott fejjel: „Istenem.”

Két nappal később viszont kiengedték a börtönből, a tervek szerint legközelebb június 5-én áll bíróság elé. Remélhetőleg nem kocsival megy.

Michiganben egyébként törvény tiltja a mobiltelefonok és más elektronikus eszközök használatát vezetés közben.

via CBS News

Kiemelt videóink