Hétszer is rálőttek a Mészáros Lőrinchez köthető eszéki fociklub sportigazgatójának autójára

külföld
május 30., 10:19

Hét lövést eresztettek az eszéki fociklub portugál sportigazgatója, José Bota autójába a horvátországi Eszéken hétfőn este. Az Index azt írja, Bota a támadás idején nem ült az autóban.

Az autó első szélvédője a lövések következtében megrongálódott. A nyomozás még folyamatban van, az indíték egyelőre ismeretlen. A Bota által használt Volkswagen Arteon egyébként Eszék belvárosában parkolt – írta a horvát Index.

link Forrás

Bota kedden azt nyilatkozta, „eszébe sem jut”, hogy elhagyja a várost és a klubot”. Ezt egyébként Portugáliából üzente, ahol épp nyaral.

Úgy tudni, hogy a zágrábi reptérre kollégája, Alfredo Almeida, az eszéki ificsapat nemrég kinevezett koordinátora vitte ki, ő parkolta le az általában Bota által használt autót, és ő vette észre a golyónyomokat is, majd tett feljelentést a rendőrségen.

José Bota korábban nyolc évig dolgozott a Benficában, majd a donyecki Sahtárban. Eszékre januárban érkezett a szaloniki PAÓK-ból, ahol szintén a sportigazgatói tisztet töltötte be.

A Horvát Labdarúgó-szövetség elítélte az Eszéken történteket, a fociklub – aminek egyik fő támogatója Mészáros Lőrinc – pedig azt írta, megdöbbentette őket a támadás, és kiállnak José Bota mellett.