Részeg angolok: egy spanyol tengerparti kisváros rendeletben tiltotta be, hogy bárki „emberi nemi szervnek öltözve” menjen ki az utcára

külföld
május 30., 19:14

Különleges helyi rendeletet szavazott meg a 12500 lakosú katalán tengerparti kisváros, Platja d’ Aro önkormányzata. Eszerint a település közterületein mostantól tilos meztelenül, csak alsóneműben, emberi nemi szervet formázó ruhában vagy kiegészítőkkel, illetve szexbabákkal vagy más szexuális játékszerekkel a kézben megjelenni.

A büntetési tételek 300 és 1500 euró között mozognak.

A rendelet magyarázata az, hogy Platja d’ Aro a Costa Brava annyira népszerű fürdőhelye, hogy egy svungosabb hétvégén akár 300 ezer ember is megfordulhat itt, akik között különösen sok a leány- vagy legénybúcsúra érkező, magából kifordult brit fiatal. Ők pedig imádnak meztelenül, egy szál bugyiban, esetleg elsődleges nemi szervnek öltözve parádézni.

David Puertas rendőrfőnök az intézkedést bejelentő tájékoztatón felidézett egy napokban britek főszereplésével történt esetet, amikor egy legénybúcsú résztvevői hajnalban egy lámpaoszlophoz szigszalagozták a vőlegényt, miközben hangos zenét bömböltettek és teli torokból énekeltek.

A friss rendelet azt is megtiltja, hogy a turisták a strandot kivéve a város területén félmeztelenül, illetve bikiniben mászkáljanak.

(via Guardian)

Kiemelt videóink