12 palesztin halt meg egy izraeli légicsapásban Rafahban

külföld
május 31., 09:01

Legalább 12 palesztin halt meg egy hajnali légicsapás során Rafahban, a Gázai övezet déli részén csütörtökön, miközben a harcok több más területen is folytatódtak a tengerparti enklávéban – írja a Reuters gázai orvosok beszámolói alapján. A közlésük szerint az áldozatok civilek voltak, akik egy holttestet próbáltak kiemelni romok alól.

Egy másik palesztin civil is meghalt egy légicsapás során az Al-Shati menekülttáborban, Gáza várostól nyugatra, az enklávé északi részén. Izrael Gáza déli, középső és északi részén is összecsapásokról számolt be, de nem kommentálták azonnal a Rafahban történt haláleseteket. Olyan területekről van szó, ahova korábban sok palesztin menekült át a terület olyan részeiről, ahol hónapok óta heves harcok folynak.

Sokan menekülnek már Rafahból is, miközben a várost bombázzák.
photo_camera Sokan menekülnek már Rafahból is, miközben a várost bombázzák. Fotó: KHAMES ALREFI/Middle East Images via AFP

Rafahnál az volt a célja az izraeli erőknek, hogy ellenőrzésük alá vonják a Gázai övezet és Egyiptom közötti határ menti ütközőzónát. Ezt sikerrel hajtották végre, így átvették az irányítást Gáza teljes szárazföldi határa felett. Annak ellenére folytatódtak a harcok Rafah térségében, hogy a Nemzetközi Bíróság, az ENSZ legfelsőbb bírósága, felszólította Izraelt a támadások leállítására.

Kiemelt videóink