Átlagban havi 1,4 milliót kereshetnek a megafonosok

gazdaság
május 31., 17:54

Noha nem volt választási év, mégis az előző évinél 40 százalékkal több támogatást kaphatott a Megafont, derül ki a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. frissen leadott beszámolójából. A feltételes mód azonban nem véletlen, hiszen míg 2022-ben még feltüntették, hogy az egyéb bevételek soron szereplő 2,7 milliárd forint támogatásból származik, ez az idei dokumentumból már hiányzik.

Ezek alapján feltételezhető tehát, hogy a befolyt 4,6 milliárd forint is teljes egészében támogatás lehet. A támogatások ilyen mértékű növekedése azért is meglepő, mert tavaly nem volt választási év. A kft.-nek egyébként alaptevékenységből továbbra sincs egy forint bevétele sem.

A bevételek megugrásával párhuzamosan azonban kisebb mértékben növekedtek a kiadások: anyagjellegűként 2,3 milliárd után 2,7 milliárdot költöttek, személyi jellegűként pedig 877 millió forintot a korábbi 653 millió után. A növekedést indokolta az is, hogy 50 százalékkal többen dolgoztak tavaly már a Megafonnak, 39-en.

Bár a bérköltséget nem tüntették fel a kiegészítő mellékletben, az jellemzően a költségcsoport minimum 80 százaléka körül szokott alakulni. Ezzel az óvatos becsléssel számolva átlagosan legalább havi bruttó 1,4 millió forintért végezhetik dolgukat a megafonosok.

A megnövekedett támogatásnak köszönhetően a 2022-es közel 400 millió forintos veszteség, masszív nyereségbe fordult, 778 milliós pluszt mutattak ki a cégnél.

Kiemelt videóink