Letartóztattak egy pakisztáni nőt, aki becsületgyilkosságot követett el a lánya ellen

külföld
május 31., 19:29

Három év bujkálás után pénteken letartóztattak egy pakisztáni nőt, aki férjével együtt becsületgyilkosságot követett el tizennyolc éves lányuk ellen egy olaszországi iszlám közösségben, még 2021-ben.

Szaman Abbász szüleivel 2016-ban emigrált az olaszországi Novellarába, majd amikor 2020-ban nagykorú lett, családja megpróbálta visszatoloncolni és házasságra kényszeríteni egy pakisztáni férfival. Abbász ezt elutasította, és ezután legalább hét hónapig szociális otthonokban, védett házakban bujkált, mielőtt visszatért a családjához. Holttestét 2021 novemberében találták meg egy vidéki ház kertjében eltemetve.

Szaman Abbász
photo_camera Szaman Abbász Fotó: Youtube

Abbászt saját családtagjai fojtották meg, amiért nem volt hajlandó belemenni az elrendezett házasságba. A nő becsületgyilkossága megrázta az olasz közvéleményt: a helyi iszlám közösségek már az eltűnését követően fatvát - vallási határozatot - adtak ki, ami elutasítja a kényszerházasságot.

Az ötvenegy éves Nazia Sahint egy olasz bíróság tavaly decemberben távollétében ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre. Végül egy kasmíri faluban találtak rá, pénteken pedig a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban állt bíróság elé. Férjét, Szabbár Abbászt már tavaly augusztusban kiadták Pakisztánnak. (BBC)

Kiemelt videóink