Szijjártó Péter felesége 525 milliós osztalékot vett ki honlap és telefonszám nélküli cégéből

gazdaság
május 31., 14:43

Továbbra sincs se honlapja, sem nyilvános elérhetősége Szijjártó Péter feleségének tulajdonában álló Interior Design Kft.-nek, mégis igazi sikertörténetről árulkodnak az éves beszámolók. Ezt a trendet a 2023-as évről készült jelentés sem töri meg, sőt. Hat alkalmazottjával tovább sikerült növelni az árbevételt, 1,5 milliárd forintról 1,7 milliárdra.

Igaz, vélhetően a magas inflációs környezet miatt a kiadások is megugrottak a cégnél, anyagokra, szolgáltatásokra a korábbinál 44 százalékkal többet, 1,1 milliárd forintot kellett kiadniuk. Ennek ellenére béremelés nem volt a cégnél, a dolgozókkal összefüggésben ugyanis szinte forintra pontosan ugyanúgy 69 millió forintot költöttek, mint egy évvel korábban. Így sikerült 403 millió forintos tiszta nyereséget termelni a korábbi 545 millió után.

Szijjártó-Nagy Szilvia úgy döntött, ezt teljes egészében kiveszi magának a cégből, sőt, még az eredménytartalékból is lecsíp egy keveset, hogy végül 525 millió forintos osztalékot utalhasson ki.

A cég 2019-es indulása óta minden évben jelentős összegeket vett ki Szijjártó felesége a cégből, így bő 4 év alatt összesen 1,6 milliárd forinttal gazdagodott.

Mészáros Lőrinc felesége azonban még ennél is ügyesebb volt, hiszen reklámügynöki cégének bő 3 éves működése alatt 1,7 milliárd forinttal gazdagodott Várkonyi Andrea.

Kiemelt videóink