Magyar azt állítja, Rogán elárulta neki, hogy az állampolgárok adatai miatt kellett a NER-nek a Vodafone

POLITIKA
június 01., 12:55

A békemenet indulása elé időzítve volt a Partizán élő műsorának vendége Magyar Péter, ahol kezdésként elmondta, hogy szerinte azért a Margitszigetre viszi a Fidesz a Békemenetet, hogy ne látszódjon, mennyivel kevesebben vannak, mint a Magyar-féle Kossuth téri tüntetésen voltak.

link Forrás

Az országjárásával kapcsolatban elmondta, hogy azt tapasztalta, kitört a szellem a palackból, sokan vannak, akik korábban nem szavaztak például, de most fognak. Magyar hozzátette, hogy a Tisza számára ugyanakkor bármilyen eredmény jó eredmény, hiszen pár hónapja még sehol sem voltak, most meg itt tartanak.

Gulyás Márton kérdezte Magyart a neres világtól való eltávolodásáról, illetve arról, hogy Puzsér Róbert vendégeként korábban Magyar a kérdésre, hogy mik voltak a töréspontok, ami miatt ott akarta hagyni a rendszert, egy Rogán Antallal lezajlott beszélgetést említett. A mostani kérdésre, hogy mi is volt pontosan abban a beszélgetésben, Magyar elmondta, hogy Rogán arról beszélt, hogy a Vodafone felvásárlása a 4iG által nem üzleti szempontból volt fontos, hanem az állampolgárok adataihoz akartak hozzáférni. Magyar szerint ebben semmi meglepő nincs, hiszen látni, kinek a kezében van a választási informatika és a Telekomot leszámítva a teljes kommunikációs infrastruktúra.

Töréspontként említette a propagandát és a lejárató kampányokat, szerinte a vele szemben elindított lejáratás mértéke új szintet hozott. Mint fogalmazott, ő kiugrott a rendszerből az utolsó pillanatban, mielőtt megfőzték volna, és erre biztat minden jó érzésű fideszest, mert szerinte a többségük ilyen.

Szóba került az is, hogy miért nem ad interjút a Tisza többi jelöltje, mire Magyar elmondta, hogy nem akarja megadni a lehetőséget, hogy nekik essen a propaganda. Gulyás felvetette, hogy az EP-be úgy küldenének képviselőket, hogy nem tudni semmit a politikai elképzeléseikről, csak a szakmai előéletükről, de Magyar kitart amellett, hogy nem akar mást kitenni azoknak a támadásoknak, amiknek neki át kellett mennie az elmúlt időszakban.

Magyar a kérdésre, hogy milyen garancia lesz arra, hogy azok az emberek, akik most Magyar miatt mandátumot kapnak majd, azok hűek maradnak majd a kampányban elhangzottakhoz, és nem dőlnek majd be lobbierőknek, arról beszélt, hogy ez az ő emberismeretét fogja majd minősíteni, de épp azért akartak szakmájukban sikeres embereket választani, mert az egyfajta visszajelzés, hogy érdemes emberekről van szó.

Elmondta azt is, hogy ő komolyan gondolta, hogy a Varga Judittal zajlott beszélgetéséről készült hangfelvétel nyilvánosságra hozása után Rogánnak vagy valaki másnak le kellett volna mondania. Arra a kérdésre, hogy azóta egy eseményen azt mondta, vannak további felvételei, Magyar elmondta: „lehet, hogy vannak még felvételek.” Az ügyészség őt azóta sem kereste elmondása szerint, hogy bevitte oda a hangfelvételt.

Magyar 90 százalékában hamisítottnak nevezte a közte, és volt felesége, Varga Judit közötti veszekedés miatti rendőri intézkedésről szóló jelentést. Szerinte abból annyi igaz, hogy volt egy veszekedés, de a jelentés nagy része hamisítvány. Elmondta, hogy nem akadályozta a rendőrök tevékenységét, de amúgy akadályozhatta volna, mert a saját házában volt, és a rendőrök nem avatkozhattak volna bele egy családi perpatvarba. Visszaélés volt szerinte, hogy egy állami testőr egy családi vitába beleszóljon. Magyar azzal folytatta, hogy a kormány arra a szintre süllyedt le, hogy még a volt miniszter gyerekei sem számítottak, és

„készítettek egy Hajdú áfacsaló Péter által egy olyan undorító propagandainterjút, amitől Göbbels mind a tíz ujját megnyalná”

Magyar beszélt arról is, hogy a volt felesége akkoriban megjelent Facebook-posztjait szerinte Kötter Tamás írta. Szerinte a demokráciatörténetben nem volt itthon ennyire undorító dolgokra képes hatalom, mint ami ebben a történetben megmutatta magát. És szerinte június 9-én még durvább lesz a helyzet, mert akkor ott lesz a megerősödött Tisza a Fidesszel szemben.

Kérdésre elmondta, hogy van benne ráció, hogy ő személy szerint beüljön a fővárosi közgyűlésbe, de erről nem döntöttek még. Azt nem árulta el, hogy kire fog szavazni a főpolgármester-választáson, és nem is áll ki nyilvánosan egyik jelölt mellett sem.

Kiemelt videóink