Próféta volt, most inkább részeges plébános

POLITIKA
június 03., 14:38
  • Sokadjára merültem el a Békement emberkígyójában, mert itt lehet megtudni a legtöbbet az Orbán-vallás híveinek aktuális állapotáról.
  • Most arra voltam leginkább kíváncsi, mennyire hatott a hívekre Orbán háborús hergelése.
  • Már a menetelés is igen szórakoztató volt, a beszéd és főleg a fogadtatása pedig igazi meglepetést jelentett.
  • Orbán hiába mondta ki gyors egymásutánban, hogy „gonosz", „ördög" és „rabszolga", a hallgatósága ezúttal nem ment vele.
  • Igen, a Tévedhetetlen Profi a jelek szerint ütemet tévesztett, karrierje során talán először.
  • De mi a baj a varázstalanított Orbánnal?

Bedőltem a hisztero-balos propagandának, és azt hittem, hogy a Békemenet az orbánista tömeg Moszkva-párti békefesztiválja lesz. Ezért úgy is indultam neki szombaton délben, mintha konkrét békefesztiválra mennék. Vagyis az orosz zászló színeibe öltöztem, a fejembe nyomtam a partikalapomat, övbújtatómra ivóvizes kulacsot csatoltam, miközben az ereimben úgy lüktetett a Szeretet és a Béke, hogy ha meglátom Rogán Antalt, úgy simogattam volna, mint egy rosszcsont kiscicát.

A Parlamentnél terveztem becsatlakozni a menetbe, pár száz nénivel és bácsival együtt. A párás hőségben egyszerre voltunk kénytelenek szembesülni azzal, hogy csak a kiindulási ponton, a Lánchíd hídfőjénél tudjuk ezt megtenni, mert a Békemenet útvonala végig le van kordonozva. Aki azt hitte, hogy az orbánista nénik sótlan, ájtatoskodó, mindent szótlanul benyelő szentfazekak, annak jó nagyot tágulhatott a látóköre, mert a legkitartóbb nénik változatlan hangerővel szitkozódták végig a bő kilométeres sétát. A legtöbb kígyóvállú libsi és nem kevés technikailag képzetlen rézfúvós már itt kidőlt volna!

De minden felvezetésnek vége szakad egyszer, és délután egy után pár perccel már ott főttem a tömeg közepén egy irtó menő outfitet villantó bácsi mögött.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.