Orbán üzenete 14 év hatalom után: szavazz rám, vagy meghalsz Ukrajnáért

POLITIKA
június 01., 17:41
  • Egyetlen üzenet köré építette a Békemeneten tartott beszédét Orbán Viktor: Fidesz vagy halál.
  • Ehhez képest nem számít semmi.
  • Egy héttel a választás előtt ezúttal sem mondta ki főpolgármester-jelöltje nevét, az önkormányzati ügyek lényegében szóba sem kerültek.
  • Nyíltan beszélt viszont a kampánygépezet profizmusáról.

Ritkán látni olyan meghatottnak Orbán Viktort, mint a Margit-szigeten a Békemenet színpadára lépve egy BÉKE, illetve NO WAR felirat előtt, ahol többször a szemét törölgette Viktor, Viktor skandálás közepette. Hogy ez mennyire volt őszinte, azt nem tudjuk megítélni, de az biztos, hogy látványos volt a különbség például az idei évértékelő beszédhez képest, amikor a kegyelmi ügy sokkjából még éppen csak felocsúdva rémálomszerű helyzetről beszélt. Vagy akár március 15-höz képest, amikor a Fidesz váratlanul azzal szembesült, hogy a rendszerükből éppen csak kiugró Magyar Péter nagyobb tömeget tud összehozni, mint ők.

Orbánnak ismeretlen vizeken kellett eveznie ezekben a hónapokban: az elmúlt 14 évben egyszer sem fordult még elő, hogy ilyen hosszú ideig nem ők határozzák meg a közéleti napirendet, nem ők döntik el, miről beszélnek, mire gondoljanak az emberek. Ebből nagyjából mostanra sikerült visszajönni, ehhez pedig arra volt szükség, hogy minden mást félresöpörtek, és a tétet a lehető legmagasabbra lőtték be, ami emberileg lehetséges: élet vagy halál.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A Margit-szigeten Orbán többek között arról beszélt, hogy:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.