A Margitszigetre vonult a Békemenet, ahol Orbán Viktor 35 percig beszélt, és ismételgette: háború

  • Szombat délután egykor elkezdődött a Békemenet, Bayer, Semjén, Deutsch az első sorban menetelt, Szentkirályi Alexandrát nem várták meg
  • A résztvevők a Lánchídtól vonultak a Margitszigetre
  • Orbán Viktor beszéde zárta a programot, több mint félórát beszélt. A háborúról.
62 poszt
Időrend
június 01., 14:11

Szivárognak el az emberek

Tudósítóink szerint elégedett mosollyal az arcukon hagyják el a helyszínt az emberek, bár bejutni se volt könnyű a szigetre, így kijutni sem lesz az.

„A világon nincs még egy ekkora miniszterelnök” - mondta egy férfi elégedetten. Tudósítónk szerint Magyar Péter is több helyen téma a vonuló tömegben, de egymás zászlóját is dicsérgetik az emberek.

június 01., 14:06

Az orosz állami hírügynökség kiemelt helyen foglalkozik az Orbán beszéddel

„Orbán: Magyarország meg akarja akadályozni, hogy Európa háborúba kerüljön Oroszországgal” - ezzel a címmel tudósít az orosz állami hírügynökség Orbán Viktor Békemeneten elmondott beszédéről.

A cikk kiemelt helyen szerepel az oldalukon. A cikk első mondatában is a címben lévő állítást ismétlik meg, kicsit kibővítve.

photo_camera Fotó: tass.ru

Idézik Orbántól azt is, hogy meg kell akadályozni a konfliktus kiszélesedését, és azt, hogy Európa olyan háborúba keveredjen, ami a saját pusztulásához vezet.

június 01., 14:01

A műsor folytatódik

De már Orbán nélkül. Egy énekkel lazíthatnak.

Orbán Viktor Facebook-oldalán véget ért a közvetítés, a HírTV-ben is már elemzik a beszédet és a mozgósítás sikerét.

június 01., 14:00

Utolsó szavaiban is mozgósít

"A Jóisten 6 nap alatt teremtette a világot, a hetedikre pihenést írt elő. De sajnos most mi a 7. napon se pihenhetünk meg. Tövig kell nyomni a gázt. Akkor van győzelem, ha mind elmegyünk, mind szavazunk."

Ezzel zárta beszédét Orbán.

június 01., 13:59

Jön az össznyugati transzatlani békekoalíció

,,Ma Magyarország erősebb, mint az elmúlt 100 évben bármikor. Egy nyugodt és erős sziget Európa szigetén. De a döntő kérdés már itt dörömböl az ajtónkon: lemondunk-e a békéről? A békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti. Nem akarunk vért adni, nem fogunk másokért idegen földön meghalni. Ez a magyarok igazsága, és most az a dolgunk, hogy a magyarok igazságát európai igazsággá tegyük."

Orbán szerint ilyen választást még nem látott Európa, a szomszédban dörögnek a fegyverek, merényletek, baljós árnyak körülöttünk. Így szokott kezdődni. A magyarok figyelik a jeleket, ismerik a háború természetét. Ezért fekszenek ma európai fiatalok milliói tömegsírokban, ezért nincs európai gyerek: a háború öl. Különböző halálnemeket is felsorolt a miniszterelnök ezután, amelyek háború esetén bekövetkezhetnek.

,,Egy dolgot tudunk, ahova a háború beteszi a lábát: ott nincs menekvés, a háború utolér. A háború egyetlen ellenszere a béke, kimaradni a háborúból, ez a mi küldetésünk." Orbán szerint most kell elejét venni ennek a háborúnak. Tűzszünet kell és tárgyalni kell, de először a választást kell megnyerni.

Össznyugati transzatlanti békekoalíciót vizionált Orbán, amikor arról kezdett beszélni, hogy az EP-ben is a békepártiak lesznek többségben, és akkor is, ha Donald Trump megnyeri az elnökválasztást. Ők lesznek a többség.

június 01., 13:53

Harmadik út nincs, csak harmadik világháború

Sokan hiszik azt, hogy a gonosz nem létezik, pedig a világháborúk mögött a gonosz áll. Ne engedjük neki, eljött az ördögűzés ideje. Vagy mi győzünk, vagy ők.

Harmadik út nincs, csak harmadik világháború.

Mutassuk meg Soroséknak, hol lakik a magyarok Istene.

június 01., 13:51

Soros-terv újratöltve

"Nem áldozzuk fel a magyar fiatalokat, hogy a háborús spekulánsok degeszre keressék magukat. Nemet mondunk arra a haditervre, amit a pénz, az Ukrajnában megszerezhető vagyon, és a nagyhatalmak érdekében gondoltak ki" - mondja Orbán.

"Régi terv ez, jól ismerjük. Soros György 30 éve megírta a maga felforgatókönyvét, ami szerint Oroszországot nyugati technikával, kelet-európai élőerővel lehet legyőzni, az odaveszetteket lehet migránsokkal pótolni."

A baloldal Soros zsoldjában áll - mondta Orbán, és a médiát is idesorolta.

"Aki ott nem lép egyszerre, nem kap dollárt estére. A baloldal készségesen menetel, még a saját békepárti szavazóit is elárulja, csak hatalomra kerülhessen."

A nemzeti oldalnak esze ágában sincs engedelmeskedni a Soros-terv brüsszeli tábornokainak. Kössünk útilaput a talpukra - hangozgatja Orbán.

Brüsszelben az ígéretek ellenére nem állították meg a migránsokat, meghívólevelet küldtek. A szankciókkal nem fékezték meg a háborút, a helyzet rosszabb, mint volt. "Elég, hogy Brüsszel Sorosnak kibicel, menniük kell."

A magyarok nem először állnak szemben a túlerővel. Időt kell nyerni, aki időt nyer, békét is nyer. A honfoglalás óta számos háborút kellett túlélni, és még mindig itt vagyunk és mi vagyunk itt.

június 01., 13:50

Nem fogunk hadba lépni

Az EU alapító atyáinkat igaza volt: Európa nem bír ki még egy háborút, mondta Orbán a Békemenet résztvevőinek. Azt is mondta, hogy az első világháború előtt Európa volt a világ ura, a második világháború után már nem volt ura önmagának se. Most másodhegedűsök vagyunk. A dolgok állása szerint egy újabb háború után Európa ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarban.

Ez még inkább igaz Magyarországra - folytatta. A háborúban mi semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszthetünk. Eddig is akartunk ellenére rángattak háborúba minket. Orbán Viktor felsorolja, milyen veszteségeket szenvedett Magyarország a két világháborúban: másfél millió életet. Orbán szerint most is bele akarnak minket rángatni, ezért Brüsszelnek üzeni:

„Nem fogunk, hadba lépni. Harmadjára már nem indulunk meg kelet felé, nem megyünk újra az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresni valónk. ”

Éljenzés fogadta a kijelentést.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor
június 01., 13:44

Mostanra érkezett meg mindenki

Tudósítóink szerint a menet vége is megérkezett, ők lemaradtak a felvezető előadásról és Orbán beszédének nagy részéről.

június 01., 13:44

Emeli a tétet

Vastapsot kap a szlogen.

Mi vagyunk az egyetlen békepárti kormány az unióban. A Vatikán is a béke oldalán áll, de olyan királyságot képvisel, ami nem e világból való, és a hitehagyott Európában ez önmagában nem elég, hogy megállítsa a háborúpárti szerelvény száguldását.

Kell a békepártiak súlya. A Fideszre leadott szavazat kettőt ér.

A Fidesz-KDNP-re leadott szavazat ma életet ment. Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormány. Más politikai erő ezt nem tudja megcsinálni. Mi a nép nélkül nem tudunk ekkora túlerővel szemben talpon maradni.

Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha mienk lesz Európa legnagyobb választási győzelme.

június 01., 13:44

No migration, no gender, no war

Orbán Viktor úgy folytatta: minden csepp energiára szükségünk van és lesz, mert a feladat, ami előttünk áll olyan nagy, amilyet még sohasem láttunk. Meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon. Mert Orbán szerint Európa ma háborúba készül, naponta jelenik be a pokolba vezető út újabb szakaszát. Brüsszelbe fegyvereket és a mi fiainkat akarják küldeni.-

„A háborúpárti vonaton nincsen fék, és megőrült a masiniszta. Az EP-választáson arra vállalkozunk, hogy ezt a vonatot megállítsuk, de legalább, aki akar leszállhasson, és kimaradjon a háborúból. A magyar kormány tudja, ezt hogyan kell csinálni. A migráció párti szerelvényről időben lekapcsoltuk a magyarok kocsiját, és a magyar gyermekeket is kimentettük a gender aktivisták kezei közül. Azt se fogjuk hagyni, hogy a gyerekeinket háborúba vigyék.”

No migration, no gender, no war, hogy Brüsszelben is értsék - mondta.

Erre éljenzés, nagy taps tör ki a nézőtéren.

június 01., 13:39

Az ellenzékben minden pofon jó helyre megy

A miniszterelnök arról beszélt, hogy Szent Margit békét hozott Magyarországra a tatárokkal szemben. Margit előtt a nyulak szigetének hívták ezt a helyet, nyusziknak itt nincs helye, mert most egy nagy bátor tettre van szükségünk. Azt mondta: meg kell nyernünk az a választást úgy, hogy a brüsszeli bürokraták megnyissák előttünk kapuikat és sietősen távozzanak az irodájukból.

Úgy folytatta: 2006 ősze óta minden választást megnyertünk. „Csak mi nyertünk választást, 11-szer nyertünk, abszolút rekord, KO, kiütéses győzelem, nincs vita.” A mi táborunk a legnagyobb, a mi egységünk a legszilárdabb egész Európában, mi tudunk a legjobban kampányolni. Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadteste, Európa legnagyobb békefenntartó ereje.”

A kampányról is beszélt: „a jövő héten több millió ajtón kopogtatunk, a jövő héten felállítjuk a mozgósítás világrekordját. Újra egy hatalmas győzelem kapujában állunk, minden mellettünk szól: az erő, a lelemény, a kitartás, a jó ügy, amelyet szolgálunk, és mellettünk szól ellenfeleink állapota és képességei is. Nálunk rendezettség és erő, ellenfeleinknél erőszakosság, dulakodás. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni, nincs velük dolgunk. Hadd csépeljék egymást, minden pofon jó helyre megy. ”

photo_camera Fotó: Bankó Gábor


június 01., 13:38

Orbán figyelmeztet, nem lehet rutinból lenyomni

A jövő hét lesz az igazi kampány - mondja Orbán. A nap mindenkinek 24 óra, de aki korábban kel, annak hosszabb. "Mi vagyunk a korán kelők, aki korán kel, választást nyer."

A legendás fideszes hajrá kell, amivel letolják az ellenfelet a pályáról. Hoz egy sporthasonlatot: óriási gólhelyzet, már csak be kell lőni - vagy piszkálni, pöckölni, stb... -, de el is lehet hibázni.

Ha lezserkednek, a végén még elhibázhatják - ismételte meg a figyelmeztetést Orbán. "A kormányzati munkában a rutin előny, a tapasztalt kéz biztosabban fogja a kormányt. De a kampányban a rutin méreg. Kampányban a rutin öl. A megszokott győzelem elkényelmesít."

A kényelmes ember a kanapéról akar szurkolni és nem feszül meg - ragozza tovább. Arról beszélt, közös akarat, szív és szenvedély kell a győztes választáshoz. Papírformagyőzelem nincs: szenvedély és győzelem, vagy rutin és vereség. Nincs más út. Ahogy a házasságban mondják, a test kevés, szerelem is kell. Más hasonlatot is hoz: a legjobb autó sem megy üzemanyag nélkül.

A szenvedély a jobboldal üzemanyaga, nagy közös szerelem Magyarország. Azért vannak itt, hogy feltankoljanak - mondja.

június 01., 13:31

Kicsit dicsekszik

Orbán felidézi, két éve volt utoljára Békemenet, a választás előtt, ami után nagy győzelmet arattak. Szerinte az ellenzék oroszlánként bömbölt, de kiderült, hogy csak papírtigris, akit eláztat a tavaszi zápor. Üstökösnek mutatták magukat, aztán beleálltak a földbe.

A győzelmük nem csak a Holdról látszott, a győzelem felhúzta az ország részvényeinek árfolyamát. De a részvény nem eladó se Brüsszelnek, se Washingtonnak, se Soros Györgynek.

Beszél Brüsszel elfoglalásáról is, ott a "magunkfajta emberekre van szükség", akik nem hisznek a háborúban és erőszakban, de hisznek a szeretet és összetartozás erejében.

Ez Szent Margit szigete, a béke szigete - mondja Orbán.