Végleg bezár a strand a Kopaszi-gáton

belföld
június 03., 07:34

A Kopaszi-gátnál 2021-ben megnyitott strand „a terület tulajdonosának döntése okán” idén nem nyit ki, sőt „véglegesen és visszavonhatatlanul bezár” – ezt még vasárnap posztolta ki az SHO Beach üzemeltetője a strand Facebook-oldalára. Azt is írták, hogy mintegy hat hónapja folyó, az idei és jövőbeli nyitásról szóló, „részletekbe menő egyeztetést” követően született döntés a „SHO BEACH üzemeltetése számára teljesen váratlan volt”.

A Lágymányosi-öböl partján lévő, egyetlen legális fővárosi Duna-strand három éve mintegy 300 millió forintos beruházás után nyitott meg, de a háromezer látogató mindössze 6 millió forintos jegybevételt termelt, idézi fel a Portfolio. A strandon a bisztró mellett mosdókat és öltözőket is kialakítottak, a kiszolgáló egységek pedig úszóházakban kaptak helyet, hogy a megemelkedett vízállás esetén se kerüljenek víz alá.

Az üzemeltetők áprilisban még arról posztoltak, hogy idén nyáron ingyenes lesz a belépés a strandra, csak a napágyakért és a különféle szolgáltatásokért kellett volna fizetni.