Árverezi az állam a becsődölt kisvárdai csigagyárat

gazdaság
június 07., 13:03

A milliárdos állami pénzzel megsegített, majd csődbe ment kisvárdai csigagyár újabb vagyontárgyait bocsátja árverésre a felszámoló, derül ki a Cégközlönyben megjelent hirdetményekből. A Bourgogne Gastronomy Kft. az államtól 2,6 milliárd forintos segítséget kapott, emellett eximbankos és egy 653 milliós MKB-s hitellel próbálták beindítani a csigafeldolgozást Kisvárdán, ám a projekt teljesen befuccsolt. A cég 2021 nyarán csődeljárás alá került, egy évvel később pedig a felszámolás is megindult.

A felszámoló végül a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. lett, mivel a kormány a rengeteg állami pénz miatt stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdasági szervezetté minősítette a csigafeldolgozót.

A Cégközlönyben ezúttal négy Kisvárdán található vagyontárgyat próbálnak meg árverezni összesen nettó 4,3 milliárd forint értékben:

Az árverések sikere egyelőre erősen kérdéses, hiszen már nem ez az első alkalom, hogy pénzzé próbálják tenni a vagyontárgyakat.

Idén február végén ugyanis a cég tulajdonában álló két zalaszentgróti ingatlant is árverésre került 159,3 millió forintos kikiáltási áron.

Kiemelt videóink