Csalást sejtenek Pikóék Józsefvárosban, és feljelentést tettek, mert 82 ember van bejelentve a fideszes jelölt rokonának lakására

POLITIKA
június 07., 15:06

A Momentum jelöltjeként újrainduló polgármester, Pikó András a választás rendje elleni csalást gyanít a VIII. kerületben, ezért kampánycsapata feljelentést tett. Facebook-bejegyzésében Pikó azt írta, a választási névjegyzékben feltűnt nekik, hogy Józsefváros 3-as körzetében két társasházi lakásban, összesen 171 négyzetméteren 82 választópolgár van nyilvántartva.

Mint írja, arra figyeltek fel, hogy az érintett, 3-as számú választókörzetben


„közel 200 fővel nőtt a névjegyzék az elmúlt két hónap alatt, ez olyan szokatlan körülmény volt, ami a választás tisztaságát sértő cselekmények gyanúját veti fel”.

Az ingatlanok tulajdoni lapja szerint ráadásul a két lakás Nyári Dezsőné tulajdonában van, miközben a választókerületben a Fidesz-KDNP által indított jelölt szintén a két lakás egyikébe bejelentett Nyári Dezső.

Feljelentést tettek választás rendje elleni csalás gyanúja miatt
photo_camera Feljelentést tettek választás rendje elleni csalás gyanúja miatt Fotó: botost/444.hu

Pikó gyanúját erősíti, hogy eljutott hozzájuk két hangfelvétel, amelyen arról beszélnek számukra ismeretlenek, hogy a VIII. kerületben az átjelentkezésekre a Fidesz emberei kérésére került sor úgy, hogy 20 ezer forintot fizetnek egy átjelentkezésért, és cserébe azt is kérték, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak az átjelentkezettek.

„Az általunk hallott felvételen azt mondja az egyik beszélő, hogy egy fehér Mercedesszel közlekedő férfi adott 20 ezer forintot neki a fenti okból. Mindkét felvételen arra tesznek utalást, hogy a szavazatvásárlás egyik szervezőjének azt ígérték, ha nyer a Fidesz, akkor segítenek neki helyben valamilyen éttermet vagy hasonló helyet megnyitni, önkormányzati helyiség átadásával” – írja a polgármester-jelölt.

Pikó hozzáteszi, a felvételeken konkrét nevek hangzanak el, mint akik az átjelentkezések szervezésében részt vesznek, egy Nyári megbízásából, akinek a fia képviselőjelölt, és rá kell szavazni. Az említett „fehér Mercedes pedig az egyik felvétel szerint egy Dezső emberé, aki a pénzt is adta, és akivel találkoznia kellene annak, aki be akar jelentkezni adott lakcímre pénzért cserébe”.