Perlik a Netflixet a Baby Reindeer miatt

külföld
június 07., 06:27

Fiona Harvey szerint a netflixes Baby Reindeer írója és egyben főszereplője, a skót humorista Richard Gadd róla mintázta a sorozatban látható Martha karakterét, aki zaklatja a főszereplő Donny Dunnt.

Harvey nem sokkal a sorozat megjelenése után már futott ezzel egy kört a brit sajtóban, hogy elmondja, a sorozatban bemutatottak „hülyeségek” és ”hazugságok”, még Piers Morgan műsorába is elment, hogy ott is letagadja a történteket.

Csütörtökön pedig a keresetét is benyújtotta egy kaliforniai bíróságon, azzal érvelve, hogy a Netflix „brutális hazugságokat” mondott róla a sorozat több mint 50 millió nézőjének. Fiona Harvey több mint 170 millió dollár kártérítést követel, amiért szerinte a Baby Reindeerben hamisan ábrázolták őt elítélt bűnözőként, aki zaklatásért ült börtönben.

Azt is tagadja, hogy szexuálisan bántalmazta volna Gaddet. Szerinte a Netflix „azért mondta ezeket a hazugságokat, mert ez jobb történet volt, mint az igazság, és a jobb történetek pénzt hoztak”. Harvey a BBC-nek azt mondta, biztos benne, hogy a Netflix veszíteni fog.

A Baby Reindeer azzal indul, hogy „ez egy igaz történet”, a végén pedig azzal zárul, hogy a sorozat „valós eseményeken alapul: de bizonyos karakterek, nevek, események, helyszínek és párbeszédek dramaturgiai célokból kitaláltak”. (BBC)

Kiemelt videóink