A szavazás lezárta után érkezhet meg a vihar Budapestre

időjárás
június 09., 06:55

Akit az éjszakai vihar és a reggeli borongósság tartana vissza attól, hogy a szavazóurnákhoz járuljon, induljon el nyugodtan, mert az idokep.hu előrejelzése szerint csak este 8-kor érkezik meg a következő vihar. Addig viszont nyári meleg lesz az ország nagyrészén.

Ma éjfélig két megye kivételével az egész országra elsőfokú riasztás van érvényben, Hajdú-Bihar vármegyében és Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében pedig másodfokú.

Az előrejelzés szerint vasárnap kezdetben a Dunától keletre alakulhat ki többfelé eső, zápor, zivatar, máshol jelentős csapadék nem várható, és a felhőzet is szakadozottabb lesz. Viszont hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Napközben a napsütést többfelé fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják meg.

Több tájegységünkön is kialakulhat futó zápor, zivatar, néhol akár hevesebb vihar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel. Délután a déli és a délkeleti országrészben, valamint az Alföld középső tájain nem számíthatunk csapadékra. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a változó irányú szél. Reggel 13 és 20, napközben 26 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb maximumokat. Ugyanakkor a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot hűlhet a levegő.