Dunaújvárosban a Fidesz nem tudott nyerni az MSZP-ből igazolt polgármesterjelölttel

POLITIKA
június 09., 19:49

Az egykori szocialista iparvárosban, 2019 után újra Pintér Tamás a Rajta Újváros! Egyesület polgármesterjelöltje nyerte a polgármesterválasztást. Így sikertelennek bizonyult a volt szocialista Magyar András indítása fideszes polgármesterjelöltként.

A szavazatok 61,29 százalékának összeszámolása után a sorrend már nem változhat:

  1. Pintér Tamás (Rajta Újváros! Egyesület) 69,02 %
  2. Magyar András (Fidesz) 30,98 %

A választásokat megelőzően Kis Péter a dunaújvárosi KDNP alapszervezetének elnöke kiakadt a helyi Fideszre, mert a Fidesz Magyar Andrást indította polgármesterjelöltként, aki egészen 2022-ig a helyi MSZP elnöke volt. „El nem tudom képzelni azt a városvezetést, amiben egy baloldali beállítottságú, baloldali szavazókat megszólító polgármester a Fidesz országos választmányától kapott instrukciók alapján vezeti Dunaújvárost” – fogalmazott Kis Péter, a Fidesz jelöltjéről egy kiszivárgott levélben.

Nem sokkal később a Fejér megyei KDNP elnök, Nyikos László elhatárolódott Kis kijelentéseitől és hozzátette, hogy a KDNP jelöltje igenis Magyar András, mivel „Magyar András a legjobb választás Dunaújváros és a Dunaújvárosban élők számára”.

Lázár János május végén azt mondta a volt szocialista jelöltről, hogy „a korábbi években nem volt Fidesz-szavazó, nem értett velük együtt, de hazafi és csak ez számít, nem az, hogy jobb- vagy baloldali”.

Dunaújváros volt az egyik első helyszín, ahol az ellenzéki összefogás működni tudott. A volt jobbikos Pintér Tamás a 2019-es választáson közös ellenzéki jelöltjeként tudta legyőzni a fideszes Cserna Gábort.

(Szerző: Szántó Dániel)

Kiemelt videóink