Hódmezővásárhely, Vas megye és a XVI. kerület volt a legaktívabb

belföld
június 09., 19:37

A megyei jogú városok, a fővárosi kerületek és a megyék részvételi arányai így néznek ki a 18:30-as adatközlés szerint (ebben a cikkünkben pedig a legaktívabb budapesti egyéni választókerületekről írtunk):

link Forrás

A megyei jogú városok közül a legmagasabb Hódmezővásárhelyen volt a részvétel, egyedül itt lépte át a 60 százalékot már fél hétre, 65,56 százalék volt. A második legaktívabbak az érdiek voltak 59,53 százalékkal, három városban volt 58 százalék fölött a részvétel: Győr (58,47), Veszprém (58,25) és Székesfehérvár (58,13).

A legkevésbé a miskolciak voltak aktívak, ez az egyetlen megyei jogú város, ahol fél hétig nem érte el a részvétel az 50 százalékot (49,93 százalék).

Egy megyében volt a választási részvétel 60 százalék fölött, Vasban, de általában az látszott, hogy a nyugati országrészben és a fővárosban volt a magasabb, az alföldi megyékben viszont elmaradt a részvétel az átlagostól. Szabolcsban viszont a nap második felében nagy volt a mozgósítás, mert délelőtt még az egyik legalacsonyabb részvételt itt mérték.

link Forrás

A fővárosban a belső kerületekben volt alacsonyabb a részvétel, a XII., a XVI. és a XXII. kerületben viszont az átlagosnál magasabb.

link Forrás


Kiemelt videóink