Nem lett Zamárdi polgármestere a Hunvald-ügy miatt külföldre menekült Czibula-Myers Csaba

POLITIKA
június 09., 19:00

Kilenc évig külföldön bujkált a magyar hatóságok elől, akik hivatali visszaélés miatt körözték a Hunvald-ügy kapcsán. Hat éve tért vissza az országba, ezután felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, most pedig Zamárdi polgármesteri posztjáért indult.

A függetlenként indult Czibula négy éve költözött Zamárdiba és most a 18 éve regnáló polgármestert próbálta meg leváltani. Sikertelenül, az eddigi polgármester, Csákovics Gyula nyert 75,28 százalékkal.

Ahogy korábban írtuk, Czibula 2002 és 2006 között Erzsébetvárosban volt képviselő a Fidesz színeiben, ez előtt és után külső tagja volt a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának. Hunvald György akkori szocialista polgármester, illetve több politikus és üzletember mellett őt is meggyanúsították korrupciós bűncselekményekkel.

Czibula először horvátországi nyaralójában, majd Mexikóban és Belize-ben bujkált. 2017-ben tért vissza Magyarországra, ekkor bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette, illetve felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés és kétrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt ítélték felfüggesztett börtönre.

Önkormányzati választás 2024 Feldolg.: 100%
Somogy

Zamárdi

Polgármesterválasztás
Független CSÁKOVICS GYULA
75.28%
Független CZIBULA-MYERS CSABA
15.87%
Független BENKŐ-BENCZÚR BALÁZS
8.86%
Képviselőtestület
Független 6
FIDESZ-KDNP 0
Utolsó frissítés június 11., 14:32