Óriási meglepetés: Keszthelyt elbukta a Fidesz

POLITIKA
június 09., 20:09

Mivel Keszthelyen nőttem fel, és vannak történelmi emlékeim a helyi politikáról, ezért leesett állal figyeltem az eredményeket, amelyek alapján már biztos, hogy a Fidesz helyi erős emberét rommá veri a politikai újonc helyi civil jelölt.

88 százalékos feldolgozottságnál az állás:

  • Dr. Tóth Gergely (Vártak Egyesület) 56 százalék
  • Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) 44 százalék

A meglepetést fokozza, hogy a 8 egyéni körzetből 7-ben nyerésre állnak a Vártak jelöltjei, a 8-adikat pedig még nem számolták össze.

Keszthelyen utoljára 2002-ben vesztett a Fidesz, amely az elmúlt 30 évből 26-ban irányította a várost. Amikor 2022-ben az addigi polgármesterből, Nagy Bálintból államtitkár lett, az időközi választáson még csak kihívója sem volt Manninger Jenőnek. Manninger egyrészt az országos politikában forgolódott korábban, még államtitkár és a Fidesz frakcióvezető-helyettese is volt. Aztán a keszthelyi körzet országgyűlési képviselője és erős embere lett, miközben a Zala megyei közgyűlés elnökeként is tevékenykedett.

Aki megverte, az újonc a politikában. Tóth Gergely életrajza szerint közgazdász professzor a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen, korábban tanult vagy dolgozott az Egyesült Államokban, Hollandiában, Németországban, a balti államokban, Erdélyben. Családjával 2004-ben költözött Keszthelyre. A fenntartható fejlődésről, illetve katolikus lapokban is publikált.

Kiemelt videóink