Szurdokba zuhant egy hindu zarándokokat szállító busz Indiában, miután fegyveresek támadtak rá

külföld
június 10., 08:06

Legalább 10 ember meghalt és 33 megsebesült, miután ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy hindu zarándokokat szállító buszt Dzsammu és Kasmír indiai szövetségi területén, közölték rendőrségi tisztviselők.

A hatóságok közlése szerint a busz hindu Mata Vaishno Devi szentély alaptábora felé tartott, amikor rálőttek. A támadás miatt a buszvezető elvesztette az irányítást a jármű felett, ami egy szurdokba zuhant. Miközben zajlik a sebesültek mentése, az indiai hadsereg és a rendőrség nagy erőkkel keresi a támadókat.

Narendra Modi miniszterelnök azt ígérte, ezért a szörnyű tettért hamarosan megfizetnek az elkövetők. A hatóságok szerint a fegyveresek lesből támadhattak a buszra, de egyelőre egy csoport sem vállalta magára az akciót.

A himalájai Kasmír régió több mint hat évtizede szül konfliktusokat India és Pakisztán között. 1947 óta a szomszédok két háborút vívtak a muzulmán többségű területért. 1989 óta az indiai kormányzatú Kasmírban fegyveres felkelés is zajlott Delhi uralma ellen, több ezer emberéletet követelve. (BBC)