Kalocsán is új szavazást szeretnének

POLITIKA
június 14., 13:17

Fellebezést nyújtott be Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármesterjelöltje a szavazatszámláló bizottságok szavazóköri eredményt megállapító döntései ellen, mert szerintük „az igazolt és valószínűsíthető jogsértések az egész településen sértették a választások tisztaságát”.

Facebook-posztjában azt írja, „volt olyan is, hogy több analfabéta választópolgár érkezett a szavazókörbe, akiknek a szavazásban minden esetben az SZSZB elnök egyedül nyújtott segítséget”, illetve „többször előfordult, hogy ugyanazon szavazófülkében egyszerre többen, akár négyen is tartózkodtak.

Állításuk szerint az egyik szavazatszámláló bizottság a szavazatszámlálás során talált több olyan lebélyegzett polgármesteri szavazólapot, amiken Bagó Zoltánneve mellett a karikát átsatírozták, míg a fideszes Filvig Géz neve mellett megfelelően behúzott „X” jelölések voltak. Ahogy írják, az SZSZB elnöke szavazásra bocsátotta a kérdést, aminek eredményeként a szavazatszámláló bizottság érvényesnek minősítette a kérdéses szavazólapokat. Bagóék szerint ezzel törvényellenesen megnövelték a Filvigre leadott szavazatok számát.

Szeretnék, ha megsemmisítenék a szavazatokat és megismételnék a szavazást.

Kalocsán a hivatalban lévő fideszes polgármester, Filvig Géza 2 179 szavazatot kapott, Bagó Zoltán 23 szavazattal kevesebbet.

Kiemelt videóink