Katalin hercegné „jó úton halad” a rákdiagnózisa után

külföld
június 14., 20:07

„Jó úton halad” Katalin hercegné a rákdiagnózisa után, szombaton a Trooping the Colour nevű eseményen is részt vesz - írja a BBC. Katalinnak ez lesz az első nyilvános szereplése idén a diagnózis és a januári hasi műtétje után.

Katalin Instagramon is közzétett egy bejegyzést az állapotáról, amiben azt írja hogy a kezelése azonban még mindig tart, és még néhány hónapig folytatódik.

„Még nem vagyok túl a nehezén.”

„Mint azt mindenki tudja, aki kemoterápián megy keresztül, vannak jó és rossz napok” - írja. „A rossz napokon gyengének, fáradtnak érzi magát az ember, és engednie kell a testének, hogy pihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, a lehető legtöbbet akarod kihozni abból, hogy jól érzed magad”.

A Trooping the Colour alkalmából a hercegnő a gyermekeivel együtt részt vesz a hintós felvonuláson, és a Buckingham-palota erkélyéről integető családi csoport tagja lesz. Ez az esemény az uralkodó születésnapi felvonulása, és a palota szóvivője szerint III. Károly király „nagyon örül, hogy a hercegnő részt tud venni rajta”.

A hercegnő köszönetét fejezte ki a betegségének ideje alatt a nyilvánosság támogatásáról szóló üzenetekért is. „Ez tényleg nagyon sokat jelentett Vilmosnak és nekem, és mindkettőnket átsegített a nehezebb időszakokon” - áll a hercegnő üzenetében.

A hercegnő betegsége alatt elkezdett otthonról dolgozni, és a nyár folyamán várhatóan részt vesz néhány rendezvényen, de a Kensington-palota hangsúlyozta, hogy ez nem jelenti a teljes visszatérést, és a tervek rövid időn belül módosulhatnak. A Cancer Research UK megköszönte Katalinnak, hogy megosztotta a kezelésével kapcsolatos friss információkat. „Szavai nagyon sokat jelentenek majd más rákbetegeknek, akik hasonló történéseken mennek keresztül” - mondta a jótékonysági szervezet vezérigazgatója, Michelle Mitchell.

Kiemelt videóink