Orbán Viktor háború helyett már csiganyálról, váladékokról és Soros Györgyről beszél

POLITIKA
június 14., 05:59

Orbán Viktor öt nappal az önkormányzati és az EP-választások után bement a Kossuth rádióba, hogy Magyarországon aktuális problémájáról beszéljen,

SOROS GYÖRGYRŐL. Az Európai Bíróság döntéséről azt mondta, „Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet”, mert „köztudott, hogy az EU tele van Soros György embereivel”.

„Sorosnak van egy terve, ezt meghirdette, sose rejtette véka alá” – tért vissza a jól ismert retorikához Orbán, aki azzal folytatta, hogy „a Soros-terv lényege”, hogy „Európából egy kevert népességű konitinenst kell létrehozni”, és hogy „nem baj, hogy ha fogy a fehér”. Arról, hogy az Európai Bíróság döntése szerint 80 milliárd forintot, plusz napi 400 milliót kell befizetnünk, Orbán azt mondta: „Most nagy büntetést kell kifizetni, töröm a fejem, hogy hogy oldjuk meg úgy, hogy jobban fájjon nekik, mint nekünk.” Szerinte mindenki biztos lehet abban, hogy „ez jobban fog fájni Brüsszelnek”.

Ezután arról beszélt, hogy ezt a pénzt, amit ki kell most fizetni, lehetett volna „családvédelemre vagy gyerekvédelemre fordítani”, vagy „odaadhattuk volna a nyugdíjasoknak”.

Itt mondta el azt, méghozzá egyes szám első személyben, hogy ő az EU-tól már 12 milliárd eurót kialkudott és megszerzett „véres kézi tusákban”, majd ezután arról beszélt, hogy „ezek a brüsszeliek” amit csinálnak, az „magyar ember számára nehezen fogható föl kulturálisan”. Ezen a ponton szakadt ki belőle az is, hogy „beszéljenek magyarul”. Mármint a „brüsszeliek”, akik „tolvajnyelven” beszélnek. Márpedig Orbán szerint „a tolvajnyelv Magyarországon a politikában büntetendő, de Brüsszelben csak így beszélnek”.

Ezután kezdte el sorolni, hogy a „brüsszeliek” „sunyi” módon viselkednek, Orbán szerint „az egésznek van ilyen nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közege”. De elhangzott az a mondat is a miniszterelnök szájából, hogy „bajor erdőben inni a sört nem ugyanaz, mint Nyíregyháza környékén élni az életünket”.