Várkonyi Andrea váltja Mészáros lányait a Mészáros-csoport alapítványainak élén

belföld
június 14., 14:30

Mészáros Lőrinc új felesége váltja Mészáros Lőrinc lányait Mészáros Lőrinc alapítványaiban - tette közzé a Mészáros cégcsoport. Várkonyi Andrea Mészáros Beatrix helyett csatlakozik a kuratórium elnökeként a Pro Filii Alapítványban, valamint Mészáros Ágnes helyett a Mészáros Alapítványnál.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián szeptember 28-án.
photo_camera Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián szeptember 28-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Mint írják Várkonyi az elmúlt években a Whitedog Media Kft. ügyvezető igazgatói feladatai mellett, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként is tevékenykedett a nonprofit szférában. Az ott szerzett tapasztalatait pedig ezentúl a Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány kuratóriumainak elnöki posztján kamatoztatja majd.

„Mindig része volt az életemnek a jótékonykodás, szakmai- és magánéletemben is kiemelt figyelmet fordítottam mások megsegítésére. A társadalmi felelősségvállalás terén végzett eddigi tevékenységeim egybecsengenek az alapítvány hitvallásával: a jövő a gyermekeinké, a felelősség a miénk. (...) Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy ismét olyan alapítványok munkáját vezethetem, ahol kamatoztathatom az ezen a területen megszerzett tapasztalataimat, tudásomat” – írta a kinevezéseiről Várkonyi.

Kelemen Krisztina pedig kuratóriumi tagként veszi át dr. Tóth Krisztina helyét, aki hosszú éveken át újságíróként, majd felelős szerkesztőként dolgozott, 2016 és 2023 között a KESMA-hoz tartozó Hot! Magazin főszerkesztője volt.

„Egyfajta tudásként is tekintek a rászorulók támogatására. Így amellett, hogy boldog vagyok, amiért mostantól részt vehetek az alapítványok munkájában, hálás is vagyok, hiszen olyan területeket karolnak fel, amelyek nagyon közel állnak hozzám” – mondta el Kelemen Krisztina, a Pro Filii Alapítvány új főtitkára.