Az MSZP társelnöke levonta a következtetést a választás eredményéből, már csak egy Horn Gábor hiányzik ide

belföld
június 16., 15:18

A szocialisták vasárnap délután Facebook-posztban tették közzé Komjáthi Imre társelnök választást értékelő rövid gondolatcsokrát. Ne számítsunk a gyurcsányi értelemben vett eposzi szabadvers műfajára, Komjáthi Imre a Szűken Mért Szavak embere.

„A választópolgárok bizalma azt mutatja, hogy az emberek értékelték a felelősen elvégzett munkát és szükség van hiteles szociáldemokrata erőre. Az MSZP-ben pedig megvan az erő a folytatásra!”

– mindössze ennyi áll a bejegyzésben.

Nos, arról a választásról van szó, amelyen az MSZP-nek a Párbeszéddel és DK-val közös európai parlamenti listája 367 162 szavazatot kapott. Arról, amelyen a magyar baloldal a messze legrosszabb EP-választási eredményét érte el, fele annyit se, mint az eddigi legrosszabb eredménye volt. Ennyire rosszat:

link Forrás

(Egyébként a Fidesznek is mélypont volt június 9-e, de még ez a mélypont is magasabb picivel, mint a baloldal legjobbja volt, még 2004-ben.)

Komjáthi Imre tehát 367 ezer szavazat alapján beszél a választópolgárok bizalmáról, valamint arról, hogy az emberek értékelték a felelősen elvégzett munkát. Itt kellene a történetbe belépnie Horn Gábornak, hogy kimondja: „…nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a picsába, valljuk be”. (Aki nem emlékezne: amikor 2008 tavaszán, a súlyosan elveszített vizitdíjas-tandíjas népszavazás után Gyurcsány arról beszélt a tévében, hogyan kell érteni a vereséget, hogy csak a 300 forintoknak szóltak a nemek, és nem az MSZP-nek, az akkori koalíciós partner SZDSZ politikusa, Horn Gábor ezekkel az örökérvényű szavakkal kommentálta a beszédet.)

Komjáthi Imre helyzetértékelésének hibátlanságát jelzi a facebookozó választópolgárok bizalma, értékelése és támogatása is. Ami látványosan testet öltött abban, hogy a poszt a megjelenésétől a cikkem élesedéséig eltelt 1 óra 17 percben 10 lájkot, 1 ölelést és 2 megosztást kapott.

Kiemelt videóink