Ifjabb Mészáros Lőrinc megsérült egy romániai raliversenyen

baleset
június 17., 07:44

Félbeszakadt az NSM Motorsport sportklub által szervezett Baja Satu Mare 2024 országos ralibajnokság, három szakasz után szombaton lefújták a versenyt, miután összeütközött két autó. Az egyik autóban Mészáros Lőrinc fia, ifjabb Mészáros Lőrinc ült. A thecheckeredflag.co.uk azt írja, a baleset azután történt, hogy „az egyik pilóta navigációs hibát követett el”.

photo_camera Fotó: Pataky Péter/Baja Satu Mare/Facebook

Úgy tudni, hogy az autók letértek a pályáról. Az egyik pilótának fájt a bal lába, de eszméleténél volt, az orvosi segítséget pedig visszautasította, mert „Magyarországra akart menni”. Ovidiu Domide, a szervező klub elnöke megerősítette a BIHOREANUL által szerzett információkat, hogy a sérült pilóta ifjabb Mészáros Lőrinc, aki a ralin Pál Erik másodpilótával versenyzett.

A román lapok szerint a balesetben érintett két autó, a pilóták és a másodpilóták a szervezők és saját személyzetük támogatásával elhagyták a pályát, ifjabb Mészáros Lőrincet pedig a BIHOREANUL információi szerint később a nagyváradi sürgősségi kórházba szállították. A lap információi szerint „több sérülése is van, de nem súlyosak”, és „a kórházban marad”.

Korábban még azt írták, hogy Mészárosnak saját orvosi csapata van a helyszínen, ezért valószínűleg nem veszi igénybe a romániai kórházi szolgáltatásokat.

13:05 - Frissítés:

A Mészáros Csoport közleményt küldött szét, ebben megerősítették, hogy „a Baja Satu Mare 2024 nemzetközi terepraliversenyen balesetet szenvedett ifj. Mészáros Lőrinc, aki évek óta versenyez, így tapasztalt pilótának számít”. A közlemény szerint „a sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben nem utasította vissza a román egészségügyi ellátást, sérüléseit a nagyváradi kórházban látták el, ahol további vizsgálatok miatt a hétvégét ott töltötte”. Azt írják, „ifj. Mészáros Lőrinc szerencsére már jobban van, az orvosi ellátást követően hamarosan otthonában lábadozik. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, szakértők bevonásával vizsgálják a történtek okait”.