Balog Zoltán hatéves minisztersége alatt 36-szor utazott külföldre Novák Katalinnal, számos alkalommal kettesben

POLITIKA
június 19., 09:06

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterként rendszeresen Novák Katalinnal, akkori kabinetfőnökével, későbbi államtitkárával utazott külföldre - írta meg a Válasz Online.

Balog 2012 és 2018 között 131 hivatalos külföldi úton vett részt, ezek közül 36 alkalommal Novák is vele tartott. A későbbi köztársasági elnök 2012 és 2014 között kabinetfőnökként 22 kiküldetésre kísérte el főnökét, családügyi államtitkárként pedig 14 alkalommal utazott vele 2014 és 2018 között. Az utazások közül több alkalommal kettesben utazott a két politikus.

Balog Zoltán és Novák Katalin 2017-ben
photo_camera Balog Zoltán és Novák Katalin 2017-ben Fotó: Balog Zoltán/Facebook

Balog a statisztikákra reagálva azt írta, hogy a párosnak feltüntetett utazások többségénél más minisztériumi tisztségviselők is jelen voltak. Balog szerint Novák gyakori jelenlétét kezdetben nyelvtudása indokolta, ugyanis 2014 őszéig nem volt nemzetközi helyettes államtitkárság a minisztériumban.

Később pedig azért volt szükség Novákra, mert a hozzá tartozó családügy lett a minisztérium legfontosabb területe. Balog szerint „szükség volt a külföldi tapasztalatcserére és a népszerűsítésre”.

Balog elismerte, hogy saját emlékei szerint is voltak olyan alkalmak, amikor kettesben utaztak külföldre. Személyesen öt ilyenre emlékszik.