Beismerő vallomást tett az iskolai lövöldözést tervező miskolci gimnazista

bűnügy
június 19., 14:58

Tavaly áprilisban letartóztattak egy 17 éves miskolci fiút, aki a rendőrség közleménye szerint közösségi oldalain iskolai lövöldözőkkel szimpatizált, bűnözőkről posztolt, olyan bejegyzéseket osztott meg, amikben kifejezte vágyát, hogy fegyverhez juthasson, illetve „chatfórumokon osztotta meg többekkel azon tervét, hogy valamelyik általános iskolába fegyverrel fog berontani, és többeket le fog lőni”.

Hajdú János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója személyesen felügyeli az intézkedés foganatosítását
photo_camera Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója személyesen felügyeli az intézkedés foganatosítását Fotó: police.hu

A Blikk tudósítása szerint a javítóintézetből érkező fiú „zokogva borult az édesanyja karjaiba” a Miskolci Törvényszéken, ahol zárt tárgyalást tartottak.

Ezen a fiú beismerte a tettét, és lemondott a tárgyalás jogáról, a bíróság azonban ezt nem fogadta el, és részletes tárgyalást rendelt el.

„Ez a lehető legváratlanabb eljárási intézkedés volt a törvényszék részéről. Erre nem számítottunk” – mondta a Blikknek a fiú ügyvédje, Dr. Lichy József. A tárgyalás szeptemberben kezdődik, a fiú addig javítóintézetben marad.

Kiemelt videóink