Elvérzett egy indiai vendégmunkás Olaszországban, akit a balesete után a lakása elé dobtak a levágott karjával együtt

külföld
június 19., 20:00

Meghalt az a több éve Olaszországban dolgozó indiai mezőgazdasági munkás, akit főnökei nem szállították kórházba a hétfői munkabalesete után, ehelyett a lakása elé vitték, ahol egyszerűen ledobták a földre, és otthagyták mellette a levágott fél karját.

Satnam Singh a feleségével együtt dolgozott a Róma alatti Latina település mellett egy dinnyét és cukkinit termesztő gazdaságban, feketén foglalkoztatták. Itt kapta be és vágta le a karját hétfő délután egy csomagológép. A baleset után a férfihoz nem hívták ki a mentőket, ehelyett feltették egy kisbuszra, de ez sem a kórház felé vette az irányt, hanem hazavitték, és a lakása előtt eszméletlenül ledobták a karjával együtt az aszfaltra, majd elhajtottak.

photo_camera Fotó: RICCARDO FABI/NurPhoto via AFP

Az áldozathoz az eset egyik szemtanúja, az egyik kollégája hívta csak ki ezután a mentőket. Mentőhelikopter vitte egy római kórházba, ahol kedden több műtétet is elvégeztek rajta, de az életét nem sikerült megmenteni: a barátai által Navinak hívott férfi szerdán belehalt a sérüléseibe és a vérveszteségbe. Munkáltatói ellen segítségnyújtás elmulasztása és emberölés gyanújával folyik a nyomozás.