Skócia–Svájc 1-1, csak a magyaroknak nincs pontjuk az A csoportban

futball
június 19., 22:56

Bár az első csoportmeccseken a svájciak nagyon jónak, a skótok pedig nagyon rossznak tűntek, a szerda esti meccs elején egyáltalán nem volt klassziskülönbség a csapatok közt. Különösen a a skótok esetében volt feltűnő, hogy a németek elleni kóválygás helyett most határozottan és bátran játszottak.

photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Meg is lett az eredménye: a 13. percben egy skót szöglet után a labda McTominay elé került, akinek a lövését talán foghatta volna Sommer kapus, ha az nem pattan meg Scharen. A játék képe a gól után nem sokat változott, a 26. percben viszont a bődületes bombagólok specialistája, Xerdan Shaqiri elé került a labda, aki 18. méterről védhetetlenül vágta a labdát a skótok kapujába. Ezzel lett 1-1, és az is eldőlt, hogy a 2024-es EB tényleg a távoli, hatalmas gólok tornája.

Az első félidő második felében és a második félidő elején már látszott, hogy Svájc a jobb csapat, ügyesebb játékosokkal és hatékonyabb játékkal. Mégis a skótok voltak azok, akik a 66. percben a legnagyobb helyzethez jutottak, amikor egy beívelt szabadrúgás után Hanley hatalmas kapufát fejelt.

Talán ezen felbátorodva a skótok még merészebben kezdtek játszani, aminek hol egy kiharcol szöglet, hol egy sárga lapos figyelmeztetés lett az eredménye. Ahogy peregtek le a percek, úgy lettek egyre jobbak a skótok, és a 80. percre már egyértelműen ők domináltak a pályán. Ennek a játéknak persze a veszélyei is megvannak, és a skótok nagyon örülhettek, hogy a kontrából gólt szerző Embolo a leshatáron túlról indult.

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Bár egy-egy helyzet még mindkét oldalon volt, végül maradt az 1-1. Ez az eredmény azt jelenti, hogy két kör után az A csoportot a németek vezetik 6 ponttal, a svájciaknak 4, a skótoknak 1 pontjuk van, a magyaroknak egy sem. Ha az utolsó körben megverjük a skótokat, kis szerencsével még továbbjuthatunk, de ha ők nyernek, az elég nekik, így lesz miért focizniuk. Svájc ellen megmutatták, amit a németek ellen nem: tudnak is.

Kiemelt videóink